دوشنبه، 11 دی 1396

پرسش :

مردیست زرتشتی به زن مسلمانی مراجعه و خود را مسلمان و پیرو شریعت مقدّس اسلام معرّفی می‌کند. مطابق موازین شرع اسلام، نزد عاقد مسلمان و واجد شرایط با انعقاد عقد ازدواج به طریقه‌ی اسلامی و به صورت موقت آن زن را تزویج و در سند نکاحیه رسمی، مذهب خود را مسلمان اعلام می‌دارد. بعداً معلوم می‌گردد که او مجوسی است، حاصل این ازدواج دو فرزند است. حکم ازدواج فوق چیست؟ آیا این مرد و دو نفر فرزندان مذکور مسلمان شناخته می‌شوند؟ زوجه مذکوره چه وظیفه‌ای دارد؟

پاسخ :
طریقی برای صحّت نکاح زن مسلمان با مرد غیر مسلمان حتی در عقد موقت نیست، اگر چه کتابی یا مجوس باشد.
پس با تفحّص از حال فعلی و سابق، اگر اسلام مرد احراز شد که ملتزم به لوازم اسلام و ایمان است و در حال عقد این چنین بوده است، یا آن که اماره‌ی معتبر بر اسلام و ایمان آن وقت به دست آمد که احکام اسلام بار می‌شود و در غیر این صورت نسبت اولاد به مادر صحیح است و آنها تابع مادر - که اشرف است در اسلام - می‌باشند و جدایی مادر از زوج لازم و متعین می‌گردد و عدّه‌ی وطی به شبهه بر مادری که ندانسته بوده، ثابت است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.