دوشنبه، 11 دی 1396

پرسش :

شخصی زن جوانی را متعه کرده و با اقرار خود مواقعه نیز انجام شده و زن مزبور پس از آن حامله شده است و طفل را به مرد متمتّع نسبت می‌دهد ولی مرد منکر الحاق ولد به خود می‌باشد. آیا قسم به نفی ولد از طرف مرد در این صورت مشروعیت دارد؟

پاسخ :
اگر معلوم نباشد که به مجرد احتمال یا گمان نفی کرده، به نفی ولدِ شوهر، ولد منتفی می‌شود ظاهراً، اگر چه نفی برای او بدون علم تکلیفاً جایز نیست؛ اگر چه عزل نماید یا ظن به انتفا داشته باشد یا زن را متهمه بداند و علی ای حال در عقد انقطاعی لعان نیست.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.