چهارشنبه، 4 بهمن 1396

کودک بدخواب

پرسش :

چرا کودکم به آن راحتی که قبلاً عادت داشت بخوابد، نمی‌خوابد؟

پاسخ :
حدود 8 ماهگی، کودک شما این توانایی را بدست می‌آورد، که با وجود خستگی، عمداً بیدار بماند. به ندرت اتفاق می‌افتد که هنگام شیرخوردن از سینه شما، یا با شیشه بخوابد. مجبور هستید در حالی که هنوز کاملاً بیدار است او را به تخت خوابش ببرید، لذا تا قبل از این‌که نوزاد به این سن برسد عادتش دهید تا وقتی بیدار است در تخت خوابش بخوابد. علاوه بر این بین 6 تا 10 ماهگی اکثر نوزادان وارد دوره‌ای می‌شوند که گاهی اوقات دوست ندارند جدا از مادرشان باشند و دائم به او می‌چسبند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

در این زمینه حتما بخوانید:

اگر همسرم کودکم را به تخت ‌خوابش ببرد، نمی‌خوابد. چه کاری می‌توانم بکنم؟

برای این‌که کودکم بخوابد باید لامپ را روشن بگذارم؟

آیا طبیعی است که کودکم هنگام خواب یکی از اسباب‌بازی‌هایش کنارش باشد؟

کودک از 6 ماهگی به بعد به چه میزان خواب نیاز دارد؟

کودکم شب از خواب بیدار می‌شود. هنوز هم باید شب به او شیر بدهم؟

خوب است که کودک را در تخت ‌خواب خودمان بخوابانیم؟

کودکم پس از گذراندن تعطیلی آخر هفته در بیرون از خانه، هنوز هم نمی‌خواهد بخوابد. چه کاری بکنم؟

زمانی که کودکم شب در خواب گریه می‌کند، باید سراغش بروم؟

کودکم در تخت ‌خوابش بلند می‌شود، آیا باید جلوی این کارش را بگیرم؟