چهارشنبه، 4 بهمن 1396

بردن اسباب بازی به تخت ‌خواب کودک

پرسش :

کودکم می‌خواهد همه‌ی اسباب‌بازی‌هایش را با خود به تخت ‌خوابش ببرد. چگونه می‌توانم جلویش را بگیرم؟

پاسخ :
بعضی از کودکان اسباب‌بازی مورد علاقه‌شان را حتی در دوران مدرسه هم با خود به رخت‌خواب می‌برند. گاهی هم وقتی بیمار یا دچار فشار روحی هستند، آن‌ها را بغل می‌کنند. مطمئن شوید که اسباب‌بازی استاندارد و بی‌خطر باشد.

سعی کنید هر شب تقریباً سه تا از اسباب‌‌بازی‌هایش را انتخاب کنید و انتخاب آن را به عنوان بخشی از انجام کارهای عادی، هنگام خواب در نظر بگیرید. با انجام این کار، می توانید تعداد اسباب‌بازی‌هایی که با خود همراه می‌برد، محدود کنید و در عین حال از هرگونه عصبانیت و اوقات تلخی هم جلوگیری کنید. کودک دوست دارد تا در فرآیند انتخاب دخالت داشته باشد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

در این زمینه حتما بخوانید:

اگر در طول شب، کودکم بیدار شود و نوشیدنی بخواهد آیا باید به او بدهم؟

اگر کودک نوپایم در طول شب از خواب بیدار شود، چه بکنم؟

کودک نوپایم در هنگام روز، به خواب نیاز دارد؟

آیا کودک نوپا هنوز هم می‌تواند قبل از خواب غذا یا شیرگرم بخورد؟

کودک نوپای من تا ساعت 10 شب نمی‌خواهد بخوابد. آیا به خواب بیشتری نیاز ندارد؟

چرا کودکم تمام طول شب را یک‌سره بیدار است؟

وقتی کودکم را در تخت ‌خوابش می‌گذارم، جیغ می‌زند چه باید بکنم؟

چه کنم تا کودک نوپایم، خودش بدون کمک و نیاز به من بخوابد؟

چگونه می‌توانم کاری کنم که کودکم یک چرت بخوابد؟