چهارشنبه، 4 بهمن 1396

چاره دیر خوابیدن کودک

پرسش :

خیلی طول می‌کشد تا کودکم بخوابد. چه بکنم؟

پاسخ :
پسربچه‌ها دوست دارند تا بعد از وقت خوابشان هم بیدار بمانند. زمان مناسبی را در نظر بگیرید و به او بگویید که وقت خواب است و نیم‌ساعت قبل از خواب، این توصیه را دوباره به او بگویید. از همسرتان هم کمک بگیرید و در تصمیم خود محکم و جدّی باشید.

ممکن است در ابتدا، کار خسته‌کننده‌ای باشد، اما بالاخره مؤثر واقع خواهد شد، شما باید تصمیم بگیرید که آیا وقت خواب برایتان یعنی خاموش‌شدن لامپ، یا این‌که او می‌تواند بیدار بماند و کتابی ورق بزند و بعداً لامپ را خاموش کند. در واقع این کار، انتخاب شیوه‌ی زندگی است.

همچنین می‌توانید قول بدهید به شرط این‌که در طول هفته به موقع بخوابد، روز تعطیلی آخر هفته، او را برای گردش، بیرون از خانه
خواهید برد. اما باید به قولی که می‌دهید، عمل کنید.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

در این زمینه حتما بخوانید:

آیا روزی می‌رسد که کودکم دیگر به روشن بودن لامپ نیازی نداشته باشد؟

آیا هنوز هم باید چراغ خواب برای کودک پیش دبستانی‌ام روشن باشد؟

کودکم نمی‌خوابد، مگر این‌که در اتاق را باز بگذارم. آیا باید چنین کاری را انجام دهم؟

کودک پیش دبستانی‌ام همیشه قبل از خواب نوشیدنی می‌خواهد. باید به او بدهم؟

چگونه باید کودک نوپایم را راضی کنم تا تخت ‌خوابش را تعویض کند؟

آیا برای کودک نوپا یک تخت کوچک‌تر و کوتاه‌تر مناسب است؟

کودک نوپایم می‌خواهد در تخت خودش بخوابد. چگونه می‌توانم تشویقش کنم تا در تخت بزرگ‌تری بخوابد؟

کودک نوپایم بدون چراغ خواب نمی‌خوابد، آیا این حالت یک مشکل محسوب می‌شود؟

کودک نوپایم می‌تواند از تخت ‌خوابش بیرون بیاید. چه باید بکنم؟