چهارشنبه، 4 بهمن 1396

کابوس دیدن شبانه کودک

پرسش :

کودکم شب‌ها کابوس می‌بیند. آیا این حالت عادی است؟

پاسخ :
بله. کابوس شبانه و خواب بد دیدن امری عادی و متداول در میان کودکان به ویژه کودکان سه و چهار ساله است. کودکی که کابوس می‌بیند، معمولاً در حالی که جیغ می‌زند و گریه می‌کند از خواب بیدار می‌شود. حتی ممکن است به شما بگوید که چه دیده است یا فقط بگوید که خوب بدی دیده است. نگران نباشید. کابوس‌های شبانه بدین معنی نیستند که کودک شما آشفته و عصبی است، اما
می‌تواند تحت تأثیر دیدن یا شنیدن یک فیلم یا داستان وحشتناک اتفاق افتاده باشد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

در این زمینه حتما بخوانید:

کودکم در خواب راه می‌رود. آیا باید نگران این کارش باشم؟

کودکم در خواب حرف می‌زند. آیا باید نگران این کار او باشم؟

اگر کودک دچار وحشت‌های شبانه شود آیا مشکلی وجود دارد؟

کودکم هنگام شب در حالی که جیغ می‌زند از خواب بیدار می‌شود. چه مشکلی برایش پیش آمده؟

کودکم کابوس می‌بیند، آیا لامپ شب‌خواب به او کمک می‌کند؟

هنگامی‌که کودکم دچار کابوس می‌شود، چه باید بکنم؟

می‌توانم کاری کنم که کودکم کابوس نبیند؟

کودکم از کابوس می‌ترسد، چگونه می‌توانم تشویق‌اش کنم تا بخوابد؟

کودکم هنگام شب یواشکی به تخت خواب من می‌آید. چه کار می‌توانم بکنم؟