يکشنبه، 29 بهمن 1396

صیغه عقد ازدواج

پرسش :

اگر مردى بخواهد دخترى را به عقد دائم خود درآورد، چگونه صیغه بخواند؟

پاسخ :
همه مراجع: پس از تعیین مهر، مرد به وکالت از طرف زن بگوید: «اَنکحتُ مُوکلَتى (بعد از آن نام زن ذکر شود) نَفْسى عَلَى الْمَهرِ المَعلُوم» سپس از طرف خودش بگوید: «قَبِلْتُ النِّکاحَ لِنَفْسى».

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

اگر در خواندن عقد نکاح یک حرف یا بیشتر اشتباه شود، آیا عقد باطل است؟

آیا زن و مرد مى توانند خودشان صیغه ازدواج را به فارسى بخوانند، یا اینکه باید وکیل بگیرند تا عربى خوانده شود؟

کسى که معناى لفظ عربى صیغه ازدواج را نمى داند، مى تواند آن را بخواند؟

آیا در عقد ازدواج ـ دائم یا موقّت ـ عربى خواندن شرط است؟

آیا خواندن عقد در حال حیض، صحیح است؟

آیا در عقد ازدواج، شاهد گرفتن لازم است؟

آیا زن و شوهر باید در مجلسى که صیغه عقد خوانده مى شود، حضور داشته باشند؟

اگر به کسى براى خواندن عقد ازدواج وکالت دادیم و بعد پشیمان شدیم؛ ولى وکیل صیغه عقد را جارى کرد، آیا عقد صحیح است؟

در اجراى صیغه عقد، آیا زن هم مى تواند از طرف دختر و پسر وکیل شود؟

آیا خود مرد مى تواند از طرف زن، وکیل شود و عقد را بخواند؟

شرایط عقد ازدواج چیست؟