يکشنبه، 29 بهمن 1396

تغییر مهریه

پرسش :

دخترى را یک بار با 500 هزار تومان و پس از چند ماه با مهریه سى سکه بهار آزادى عقد دومى مى خوانند بدون انحلال عقد اول اینک کدام یک بر عهده پسر است؟

پاسخ :
همه مراجع: اگر عقد اول بر مهریه پانصد هزار تومان خوانده شده، مهریه همین مقدار است و عقد دوم هیچ اثرى ندارد و نوشتن سى سکه در قباله محضرى، هیچ حقى براى زن ایجاد نمى کند، مگر آنکه در ضمن عقد لازم دیگرى شرط کنند که سى سکه بر مهریه اول اضافه گردد.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. تبریزى، استفتائات، س 1643 و دفتر: همه مراجع.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

آیا زن مى تواند هرگونه تصرفى در مهریه اش انجام دهد؟

اگر کسى با دخترى زنا کند، آیا مهرى بر عهده او مى آید؟

در صورتى که شوهر از دنیا برود و مالى نداشته باشد، آیا زن مى تواند مهریه خود را از پدر یا مادر شوهرش مطالبه کند؟

مهریه میت به چه کسانى مى رسد؟

اگر زن مهریه خود را ـ که در ذمه شوهر است ـ به او ببخشد بعد پشیمان شود، آیا مى تواند آن را از شوهر طلب کند؟