يکشنبه، 29 بهمن 1396

حکم رقص زن براى محرم

پرسش :

رقص زن براى محرم چه صورتى است؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى: اگر باعث تحریک شهوت یا ارتکاب گناه و یا ترتب مفسده شود، حرام است و در غیر این صورت اشکال ندارد.[1]

آیات عظام بهجت، فاضل، سیستانى، نورى، وحید: بنابر احتیاط واجب زن نمى تواند براى محارم خود برقصد.[2]

آیات عظام تبریزى، صافى، مکارم: رقص زن براى مردان حرام است، خواه محرم باشند یا نامحرم.[3]

پی‌نوشت‌:
[1]. خامنه اى، اجوبه، س 1168؛ دفتر: امام.
[2]. فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1736؛ نورى، استفتائات، ج 2 س 574؛ دفتر: وحید، سیستان، بهجت.
[3]. مکارم، استفتائات، ج 2، س 534؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، س 1580؛ تبریزى، استفتائات، س 1067.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

امروزه در مجالس عقد و عروسى شاباش مى دهند؛ آیا این پول حرام است؟

آیا نگاه کردن رقص از تلویزیون اشکال دارد؟

آیا نگاه به رقص در مجلس عروسى جایز است؟

رقص محلى و سنتى چه حکمى دارد؟

آیا در حکم رقص فرقى بین رقص انفرادى و دسته جمعى هست؟

حکم رقص مرد براى مرد را بیان کنید.

حکم رقص زن براى مردان نامحرم چگونه است؟

رقص زن براى زن بدون وجود نامحرم در مجالس عروسى، میهمانى ها و پارتى ها چه حکمى دارد؟

رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمى دارد؟

آیا رقص زن براى شوهرش یا مرد براى همسرش جایز است؟