يکشنبه، 29 بهمن 1396

حکم رقص مرد براى مرد

پرسش :

حکم رقص مرد براى مرد را بیان کنید.

پاسخ :
آیات عظام امام، تبریزى، خامنه اى: اگر باعث تحریک شهوت یا ارتکاب گناه و یا ترتب مفسده نشود اشکال ندارد (ولى براى مؤمن سزاوار است که از لهو اجتناب نماید)[1]

آیات عظام بهجت، فاضل، نورى، وحید، سیستانى: بنابر احتیاط واجب رقص مرد در حضور مردان جایز نیست.[2]

آیات عظام صافى، مکارم: رقص مرد در حضور مردان حرام است.[3]

پی‌نوشت‌:
[1]. تبریزى، استفتائات، س 1042؛ خامنه اى، اجوبه، س 1168؛ دفتر: امام.
[2]. فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1736؛ سیستانى، sistani.org، رقص ش 9؛ نورى، استفتائات، ج 2 س 574؛ بهجت، توضیح المسایل، متفرقه، م 1.
[3]. مکارم، استفتائات، ج 1، س 537؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، س 1580.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

امروزه در مجالس عقد و عروسى شاباش مى دهند؛ آیا این پول حرام است؟

آیا نگاه کردن رقص از تلویزیون اشکال دارد؟

آیا نگاه به رقص در مجلس عروسى جایز است؟

رقص محلى و سنتى چه حکمى دارد؟

آیا در حکم رقص فرقى بین رقص انفرادى و دسته جمعى هست؟

رقص زن براى محرم چه صورتى است؟

حکم رقص زن براى مردان نامحرم چگونه است؟

رقص زن براى زن بدون وجود نامحرم در مجالس عروسى، میهمانى ها و پارتى ها چه حکمى دارد؟

رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمى دارد؟

آیا رقص زن براى شوهرش یا مرد براى همسرش جایز است؟