يکشنبه، 29 بهمن 1396

معناى تدلیس

پرسش :

تدلیس چیست؟

پاسخ :
«تدلیس» در لغت به معناى فریب دادن و نشان دادن چیزى برخلاف واقع است.

در اصطلاح، عبارت است از توصیف زن یا مرد به طورى که موجب اشتباه و فریب خوردن طرف دیگر در امر ازدواج شود؛ مانند نگفتن عیب هاى او یا ذکر کردن صفاتى که او ندارد و... به عنوان مثال بگوید: او دکتر یا مهندس و... است که اگر این اوصاف گفته نمى شد و یا عیوب او بیان مى گردید، طرف مقابل راضى به ازدواج نمى شد.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. تحریرالوسیله، ج 2، التدلیس، م 13 و جامع المسائل، ج 1، س 1499.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

حکم تدلیس را بیان کنید؟

اگر زن انسان از دین اسلام برگردد، تکلیف چیست؟

اگر زن بفهمد که شوهرش مرتد شده است، وظیفه اش چیست؟

مردى در ازدواج، دخترى را با فریب و دروغ به همسری گرفته، آیا دختر مى تواند عقد را به هم بزند؟

اگر بعد ازدواج معلوم شود که زن عیبى دارد که شوهر مى تواند عقد را فسخ کند، آیا زن هنگام فسخ عقد، حق مطالبه مهر را دارد؟

اگر بعد از عقد ازدواج معلوم شود که مرد عیبى دارد که زن مى تواند عقد را فسخ کند، آیا در این هنگام حق مطالبه مهر را دارد؟