چهارشنبه، 2 اسفند 1396

محرمیت ربیبه

پرسش :

«ربیبه» یعنى چه و آیا به انسان محرم است؟

پاسخ :
یکى از محارم «ربیبه» است. ربیبه به دختر زن انسان ـ که از شوهر دیگر است ـ گفته مى شود؛ خواه از شوهر قبل باشد و یا از شوهر بعد. (اگر زن انسان طلاق بگیرد و شوهر جدید اختیار کند و از او دختردار شود، آن دختر ربیبه شوهر قبل محسوب مى شود).
البته محرمیت ربیبه مشروط بر این است که انسان با مادر او نزدیکى کرده باشد.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. دفتر: همه مراجع.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

پدرم زن دیگرى گرفته است، آیا مادر و خواهر او به من محرم هستند؟

معناى باکره چیست؟

منظور از دختر بالغ رشیده چیست؟ معمولاً در چه سنى به این حد مى رسد؟

مقدار «مهرالسنه» را بیان کنید.

مهر المسمّى چیست؟

مهر المثل چیست؟

زن یائسه به چه کسى گفته مى شود؟

«سه طلاقه» به چه معناست؟

عده چیست و زن چند جور عده دارد؟