چهارشنبه، 2 اسفند 1396

حکم زنا با زن شوهردار

پرسش :

اگر مردى با زن شوهردار زنا کند، آیا بعد از طلاق (زن و شوهر) مى تواند با او ازدواج کند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، صافى، مکارم و نورى: خیر، آن زن بر این مرد زناکار حرام ابدى مى شود و اگر آن زن از شوهرش طلاق بگیرد و یا شوهرش از دنیا برود، این مرد نمى تواند با او ازدواج کند.[1]

آیات عظام تبریزى، سیستانى و وحید: بنابر احتیاط واجب آن زن بر این مرد زناکار حرام ابدى مى شود و اگر آن زن از شوهرش طلاق بگیرد و یا شوهرش از دنیا برود، این مرد نمى تواند با او ازدواج کند.[2]

آیت الله  فاضل: آن زن بر این مرد زناکار حرام ابدى نمى شود.[3]

پی‌نوشت‌ها‌:
[1]. امام، نورى و مکارم، تعلیقات على العروه، النکاح، فصل 4، م 19 ؛ خامنه اى، استفتاء، س 196 ؛ صافى، هدایة العباد، ج 2، المصاهره، م 24 و دفتر: بهجت.
[2]. تبریزى، منهاج الصالحین، ج 2، م 1263 سیستانى، منهاج الصالحین، ج 2، م 180 ؛ وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م 1263.
[3]. دفتر: فاضل.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

مردى با زنى زنا مى کند، بعد معلوم مى شود که زن شوهر دارد؛ آیا زن بر زناکار حرام ابد مى شود؟

زنى که شوهر دارد، اگر به دیگرى زنا دهد؛ آیا شوهر باید از او جدا شود؟

آیا لازم است در ازدواج موقت، پرس و جو و تحقیق شود که زن شوهر دارد و یا در عده است؟

عده زنى که شوهرش از دنیا رفته، چقدر است؟

آیا زن شوهر کرده را مى توان صیغه کرد؟

هرگاه با زنى به صورت دائم یا موقت ازدواج کند، آن گاه معلوم شود که شوهر دارد، تکلیف چیست؟

اگر مردى همسرش را طلاق بدهد، آیا مى تواند با خواهرش ازدواج کند؟

آیا عقد موقّت با خواهر زن جایز است؟

زنى که مرتب براى افراد متعدد در عقد نکاح موقت قرار مى گیرد، نیاز به عده دارد؟

عده زن صیغه اى چقدر است؟

آیا زن زناکار عده دارد؟

صیغه کردن زنان بدکاره، چه حکمى دارد؟