چهارشنبه، 2 اسفند 1396

طلاق خلع و مبارات

پرسش :

طلاق خلع و مبارات چیست؟

پاسخ :
زنى که مایل نیست با شوهرش زندگى کند و از او بسیار بدش مى آید، مى تواند مهر خود، یا مال دیگرى را به او ببخشد که طلاقش دهد. این طلاق را«طلاق خلع» مى نامند و اگر زن و شوهر یکدیگر را نخواهند و زن مهر خود یا مال دیگرى را به مرد ببخشد که او را طلاق دهد، آن را «طلاق مبارات» مى نامند.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 2531.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

صیغه طلاق چگونه خوانده مى شود؟

شرایط صحت طلاق را بیان کنید.

طلاق باین و رجعى چیست؟

چرا اسلام حق طلاق را در اختیار مرد قرار داده است؟

دیدگاه اسلام درباره طلاق چیست؟