يکشنبه، 12 فروردين 1397

چرا کودک نوپایم گریه می‌کند؟

پرسش :

چرا کودک نوپایم گریه می‌کند؟

پاسخ :
علت گریه: گرسنگی
کاری که می‌توانید انجام دهید:
اگر سه ساعت یا بیشتر است که به او شیر یا غذا نداده‌اید به او شیر یا غذا بدهید. اگر گرسنه نباشد، قطعاً شیر یا غذا را نخواهد خورد.

علت گریه: تشنگی
کاری که می‌توانید انجام دهید:
به او آب بدهید. ممکن است تشنه باشد. مخصوصاً اگر غذای جویدنی زیادی خورده باشد اما نوشیدنی کم خورده باشد.

علت گریه: پوشک کثیف
کاری که می‌توانید انجام دهید:

اگر جوش‌های پوستی دارد، فوراً پوشکش را عوض کنید.

علت گریه: بی‌حوصلگی
کاری که می‌توانید انجام دهید:

ممکن است بخواهد کاری انجام دهد اما نتواند. با او حرف بزنید و وسایل بازی مختلفی را در اختیار او قرار دهید.

علت گریه: احساس عجز و ناامیدی
کاری که می‌توانید انجام دهید:

ممکن است بُل برود، اما نمی‌تواند راه برود یا هنوز قد او کوتاه‌تر از آن است که بتواند چیزی را از جایی بردارد. اگر به این دلیل گریه کند، با اشاره دست چیزی را که می‌خواهد نشان خواهد داد.

علت گریه: درد
کاری که می‌توانید انجام دهید:

علت شایع درد، دندان درآوردن است. ممکن است از گوش‌درد یا بیماری‌های دیگر نیز گریه کنند که در این مواقع معمولاً با سوز بیشتری گریه می‌کنند و قابل ترحم می‌شوند.

علت گریه: جدایی یا ترس
کاری که می‌توانید انجام دهید:

از شش ماهگی به بعد، اگر کودکان از مادر خود جدا شوند خیلی ناراحت خواهند شد. یک صدای ناگهانی یا دیدن یک فرد غریبه موجب گریه او می‌شود. به او آرامش خاطر بدهید، به ویژه هنگامی‌که مجبور هستید از پیش او بروید.

علت گریه: خستگی
کاری که می‌توانید انجام دهید:

بسیاری از بچه‌ها هنگامی‌که خسته هستند گریه می‌کنند، یا آن‌قدر هیجان‌زده شده‌اند که نمی‌توانند بخوابند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودک نوپایم وقتی نمی‌تواند کاری انجام دهد، گریه می‌کند. چه‌کار می‌توانم انجام دهم؟

کودکم هنگام حمام‌کردن و توالت‌رفتن گریه می‌کند. چه کاری باید انجام دهم؟

چگونه کودک نوپایم که گریه می‌کند را آرام کنم؟

اگر کودکم به خاطر دندان درآوردن درد داشته باشد و گریه کند، چه کار می‌توانم بکنم؟

چرا هنگامی‌که سرکار می‌روم، کودکم گریه می‌کند؟

چرا نمی‌توانم پیش‌بینی کنم که چه موقع کودکم تصمیم دارد گریه کند؟

وقتی کودکم با چیز جدیدی روبه‌رو می‌شود، چگونه جلوی گریه کردنش را بگیرم؟

کودکان دیگر، کمتر از کودک من گریه می‌کنند، آیا کار اشتباهی انجام داده‌ام؟

آیا دوقلوها می‌توانند همدیگر را به گریه بیندازند؟