يکشنبه، 12 فروردين 1397

در نظر گرفتن برنامه برای امور روزمره خانواده چقدر اهمیت دارد؟

پرسش :

در نظر گرفتن برنامه برای امور روزمره خانواده چقدر اهمیت دارد؟

پاسخ :
به شیوه زندگی و شخصیت شما بستگی دارد. بعضی از مادران خیلی راحت هستند و بدون برنامه و بی‌دردسر کارها را انجام می‌دهند، در حالی‌که مادران دیگر، به ویژه مادران شاغل، ممکن نیست بدون برنامه‌ریزی بتوانند از عهده انجام کارهایشان برآیند. نظم و برنامه، به حفظ مقررات کمک می‌کند و قید و بندهایی را که در نظر گرفته‌اید استحکام می‌بخشد. در نظر گرفتن برنامه برای انجام کارهایی که هر روز باید انجام شود، مانند غذا دادن و لباس‌پوشاندن به کودک و آماده‌کردن غذای خودتان مفید و مؤثر نخواهد بود.

می‌توانید در انجام کارهای دیگر آزادی عمل بیشتری به خودتان بدهید. به طور مثال اکثر کارهای خانه را می‌توان وقت دیگری انجام داد، حتی اگر لازم باشد که به نظافت بپردازید. بهتر است در برنامه‌ی انجام کارهای روزانه‌تان خیلی دقیق و جدی نباشید، چون یک اتفاق پیش‌بینی نشده برای نوزاد یا کودکان دیگر رخ دهد، لازم است به اندازه کافی انعطاف‌پذیر باشید تا بتوانید به همه کارهایتان رسیدگی کنید.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ‌های مسائل کودکان:

کدام‌یک از دوره‌های رشد کودک، اهمیت بیشتری دارد؟

چگونه می‌توانم موجب پیشرفت یا رشد و تحولی در کودکم شوم؟

همان‌طور که کودکم رشد می‌کند، چگونه بهترین موقعیت را برایش به وجود آورم؟

کودکم نارس به دنیا آمده بود. آیا بر روی رشد او تأثیر خواهد گذاشت؟

آیا شخصیت کودکم روی رشد او تأثیر می‌گذارد؟

چرا تربیت فرزند برای مادر کار دشواری است؟

​​​​​​​هرکسی در مورد کودکم به من توصیه‌ای می‌کند، اما چرا این توصیه‌ها کاملاً با هم مغایرند؟

مهمترین اثرات پدر و مادر شدن چیست؟

وقتی بچه‌دار می‌شویم، چه تغییری در زندگی ما به وجود می‌آید؟

چه موقع باید مقررات به کودکان آموزش داده شود؟