يکشنبه، 12 فروردين 1397

آیا کودکم به تست شنوایی نیاز خواهد داشت؟

پرسش :

آیا کودکم به تست شنوایی نیاز خواهد داشت؟

پاسخ :
بله. در فواصل زمانی منظم انجام این کار لازم است. بعضی از بیمارستان‌ها بلافاصله بعد از تولد نوزاد با استفاده از وسایل و تجهیزات تخصصی و زیرنظر متخصص نوزاد را معاینه می‌کنند. حس شنوایی کودک، در بعضی از معایناتِ مربوط به رشد او، سنجیده خواهد شد. این سنجش شنوایی بین 6 تا 9 ماهگی انجام می‌گیرد.

اگر از توانایی کودکتان برای شنوایی نگران هستید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید، زیرا هنگامی که حس گفتاری او رشد می‌کند و می‌خواهد صحبت کند، ضعف در شنوایی، عواقب نامطلوبی به دنبال دارد، فوراً به پزشک مراجعه کنید؛ اما ترس و وحشت نداشته باشید، زیرا در بسیاری از موارد سنگینی گوش کودکان، موقتی است و ممکن است در اثر بسته‌شدن مجرای گوش به علت سرماخوردگی یا دیگر عفونت‌های مربوط به گوش یا بینی باشد.

چسبندگی گوش، از دیگر عوارض نسبتاً شایع و قابل درمان است که موجب سنگینی گوش کودک می‌شود.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چگونه کودکم را تشویق کنم که حرف بزند؟

کودکان چگونه یاد می‌گیرند که صحبت کنند؟

اگر کودکم عینک لازم داشته باشد، چه‌کار باید بکنم؟

لوچی چیست و در مورد کودکان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

حس بینایی کودکم برای اولین‌بار، چه موقع باید کنترل شود؟

حس بینایی نوزاد چگونه تحول پیدا می‌کند؟

حس شنوایی نوزاد چگونه پیشرفت می‌کند؟

آیا خوردن نوشابه‌های گازدار برای دندان‌های کودک بی‌ضرر است؟

چگونه می‌توانم به کودکم کمک کنم تا دندان‌های سالمی داشته باشد؟