يکشنبه، 12 فروردين 1397

حس بینایی نوزاد چگونه تحول پیدا می‌کند؟

پرسش :

حس بینایی نوزاد چگونه تحول پیدا می‌کند؟

پاسخ :
حس بینایی نوزاد هنگامی‌که مغزش تکامل پیدا می‌کند و 6 ماهیچه‌ی اطراف کره‌ی چشم او قوی می‌شود، تحول پیدا می‌کند. اما رشد حس بینایی، فقط به معنای دیدن اشیا نیست، بلکه کودک باید اهمیت چیزی را که دیده، درک کند.

• نوزاد شما در بدو تولد می‌تواند به طرف منبع نور (لامپ روشن) بچرخد و به آن نگاه کند و پلک‌هایش را به هم بزند.

• در هفته هشتم، روی اشیا تمرکز می‌کند.

• در هفته دوازدهم، می‌تواند مسیر اسباب‌بازی متحرک را دنبال کند، اما اشیای کوچک را نمی‌تواند تشخیص دهد.

• در شش ماهگی، بدنش را به گونه‌ای حرکت می‌دهد که بتواند آن چیزی را که نظرش را به خود جلب کرده است، ببیند.

• در دوازده ماهگی، مجاری اشک او به طور کامل شکل می‌گیرد، بنابراین چشمانش کمتر از همیشه چسبناک هستند.

• در دو سالگی، می‌تواند اشیای بسیار کوچک را ببیند.

• در سه سالگی، حس بینایی‌اش، در زمینه تشخیص رنگ‌ها، تکامل پیدا می‌کند و رشد تارهای عصبی مربوط به حس بینایی او کامل می‌شود.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چگونه کودکم را تشویق کنم که حرف بزند؟

کودکان چگونه یاد می‌گیرند که صحبت کنند؟

اگر کودکم عینک لازم داشته باشد، چه‌کار باید بکنم؟

لوچی چیست و در مورد کودکان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

حس بینایی کودکم برای اولین‌بار، چه موقع باید کنترل شود؟

آیا کودکم به تست شنوایی نیاز خواهد داشت؟

حس شنوایی نوزاد چگونه پیشرفت می‌کند؟

آیا خوردن نوشابه‌های گازدار برای دندان‌های کودک بی‌ضرر است؟

چگونه می‌توانم به کودکم کمک کنم تا دندان‌های سالمی داشته باشد؟