يکشنبه، 12 فروردين 1397

چگونه به کودکم کمک کنم تا از نگرش کلیشه‌ای جنسی اجتناب کند؟

پرسش :

چگونه به کودکم کمک کنم تا از نگرش کلیشه‌ای جنسی اجتناب کند؟

پاسخ :
پرورش و بزرگ‌کردن کودک به صورت کاملاً آزاد و جدا از محرومیت‌ها و قید و بندها، به نگرش کلیشه‌ای مربوط به جنسیت، عملاً غیرممکن است، چراکه نمی‌توانید جلوی تأثیر و نگرش‌های جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم را بگیرید. با این وجود راهکارهای مطلوبی وجود دارد که شما می‌توانید آن‌ها را با اطمینان بپذیرید.

• آنچه را که از همان اوایل، کودکتان در معرض آن قرار می‌گیرد، انتخاب کنید. مثلاً کتاب‌هایی را انتخاب کنید که زنان و دختران موفق را نشان می‌دهد.

• کتاب‌هایی که ذهنیت قدیمی و سنتی درباره جنسیت را مطرح می‌کنند، مورد سؤال قرار دهید. چرا وقتی پسرتان صدمه می‌بیند نباید گریه کند؟ چرا دخترها نباید دانشمند شوند؟ یا، چرا وَردَنِه نباید مال بابا باشد؟

• پسرتان را عاطفی و دختران را جسور بار آورید، اما نه آن‌قدر که نقش و کارکرد اجتماعی و خانوادگی خود را فراموش کنند.

• به کودکتان، پسر یا دختر، کمک کنید تا همیشه این فکر را در ذهنش داشته باشد که «می‌توانم انجام دهم» یا «من می‌توانم»، چرا که به او، اعتماد به نفس بیشتری خواهد داد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

به کودکم درباره مسائل جنسی باید چه بگویم؟

چه موقع باید درباره مسائل جنسی به کودکم چیزهایی بگویم؟

آیا باید درباره مسائل جنسی به کودکم چیزهایی یاد بدهم؟

چگونه جلوی پسرم را بگیرم تا بازی‌های خطرناک جنگی انجام ندهد؟

آیا حقیقت دارد پسرها دیرتر از دخترها استفاده از توالت را یاد می‌گیرند؟

آیا قدرت تکلم و حرف‌زدن دخترها با پسرها تفاوت دارد؟

آیا حقیقت دارد که نوزادان پسر بیشتر از نوزادان دختر گریه می‌کنند؟

آیا دختران و پسران در یک سن و همزمان با هم بُل می‌روند و راه می‌افتند؟

آیا همه‌ی پسرها ماجراجوتر و پردل و جرأت‌تر از دخترها هستند؟

چه چیزی موجب پدیدآمدن تفاوت‌های مربوط به رشد کودک می‌شود؟