شنبه، 2 تير 1397

تراشیدن ریش با تیغ

پرسش :

شخصی هر روز به صورتش تیغ می‌زند، با این بیان که می‌گوید الآن صورت من مویی ندارد تا صدق ریش تراشی بکند، پس اشکالی ندارد، حال سؤال این است: آیا زایل کردن ریش و موی صورت حرام است؟ یا نگهداشتن قدری از موی صورت به عنوان ریش (به اندازه‌ای که عرفاً صدق ریش بکند) واجب است؟

پاسخ :
به طور کلی تراشیدن ریش و ماشین‌کردنی که مانند تراشیدن باشد(به هر نحو که باشد)، بنابر احتیاط واجب، جایز نیست.

منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

آیا تراشیدن ریش، باعث فسق شخص می‌شود؟

آیا مرد می‌تواند موی گونه های خود را با نخ یا موچین، اصلاح کند؟

وظیفه آرایشگر در مقابل کسی که اصرار دارد صورت او را با تیغ بتراشد ، چیست؟

تراشیدن ریش کفار یا اشخاصی که اعتنایی به حرمت ریش تراشی ندارند، چه حکمی دارد؟ آیا دریافت دستمزد در قبال این کار جایز است؟

آیا آرایشگر مجاز است در منطقه‌ای که اکثر مراجعین درخواست تراشیدن ریش می‌کنند، و کار دیگری هم از او ساخته نیست، به انجام این کار مبادرت کند؟

نگه داشتن ریش به صورت پروفسوری (نگه داشتن موهای چانه و تراشیدن موهای بالای چانه) چه حکمی دارد؟

تراشیدن گونه‌ها و گلو (بالا یا پایین ریش) و پشتِ گردن، با تیغ چه حکمی دارد؟

تراشیدن صورتِ مشتری با تیغ چه حکمی دارد؟

ریش از نظر کوتاهی و بلندی باید چه مقدار باشد؟