پنجشنبه، 22 شهريور 1397

واگذاری منفعت ملک برای مدّت محدود

پرسش :

آیا ملکیت زمانی، برای مدت محدودی در سال به اشخاص حقیقی یا حقوقی قابل واگذاری است؟

پاسخ :
واگذاری منفعت ملک به شخص حقیقی یا حقوقی برای مدّت محدود در یک سال یا برای همان مدّت محدود در چند سال به صورت اجاره یا صلح منفعت اشکال شرعی ندارد خواه واگذاری تمام منفعت به یک شخص و یا واگذاری منفعت به چند نفر به نحو مشاع که در همان زمان واگذاری، همه افراد مورد نظر مالک آن منفعت باشند.
ولی ملکیت زمانی عین به نحوی که عین را مالک باشد تا زمان مشخصی، این صورت شرعی ندارد خواه به صورت فردی و خواه به صورت جمعی به نحو اشاعه، به نحوی که نفر اول فقط در زمان اول و نفر دوم در زمان دوم مالک عین باشد و یا چند نفر مجموعاً به نحو مشاع تا زمان خاصی مالک آن عین باشد، این صورت شرعی ندارد.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

فروش نسیه به قیمت بیشتر

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

پیش‌فروش به شرط امکان خرید مجدد مبیع توسط فروشنده

افزودن قیمت کالا به خاطر فروش اقساطی آن

تعیین مدت برای پرداخت ثمن و تسلیم مبیع

اختلاف قیمت نقد و اقساط

خرید امتیاز مغازه ‌فروشنده غذای حرام

فروش مواد غذایی حرام

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

فروش جنس داخلی با نام یک شرکت خارجی