دوشنبه، 15 بهمن 1397

سروده قاضى جلیس درباره غدیر

پرسش :

«قاضى جلیس» چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟

پاسخ :
او قصیده اى دارد که به (29) بیت مى رسد و مقدارى از آن این است :
بعلُ البتول وما کنّا لتهدیَنا أئمّةٌ من نبیِّ اللهِ لولا هی
نصَّ النبیُّ علیه فی الغدیرِ فما زواه إلاّ ظنینٌ دینُهُ واهِ»
( او (علی علیه السلام) شوهر بتول (فاطمه(علیها السلام)) است و اگر حضرت فاطمه(علیها السلام) نبود، ائمّه اى از نسل پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله) ما را هدایت نمى کردند. پیامبر اکرم در روز غدیر به (امامت) او تصریح نمود . پس او را کنار نزد و خانه نشین نکرد، مگر متّهمى که دین او سست و واهى است) .

منبع: گزیده ای جامع از الغدیر، محمد حسن شفیعی شاهرودی، قلم مکنون، قم، 1428 ه.ق ، ص 411

مطالب مرتبط:
ابن مکىّ نیلى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
خطیب خوارزمى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) در بارۀ حدیث غدیر چه سروده ای دارند؟
حسان بن ثابت در مورد غدیر خم چه سروده ای دارد؟