سه‌شنبه، 23 بهمن 1397

فضیلت تلاوت سوره جنّ

پرسش :

فضیلت تلاوت سوره «جنّ» چیست؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
هر کس سوره «جنّ» را بخواند به تعداد هر جن و شیطانى که تصدیق به محمّد یا تکذیب او کرده است، ثواب آزاد کردن برده اى داده مى شود؛ و هر کس آن را بسیار بخواند هرگز در زندگى دنیا چشم زخم جنّ، جادو، سحر و مکر آنها به او نمى رسد، او با محمّد(ص) همراه خواهد بود، و مى گوید: پروردگارا! من کسى را به جاى او نمى خواهم، و هرگز از او به دیگرى متمایل نمى شوم.

پاسخ تفصیلی:
در حدیثى از پیغمبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) آمده است: «مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْجِنِّ أُعْطِیَ بِعَدَدِ کُلِّ جِنِّیّ وَ شَیْطَان صَدَّقَ بِمُحَمَّد(صلى الله علیه وآله) وَ کَذَّبَ بِهِ عِتْقَ رَقَبَة»؛
(هر کس سوره «جنّ» را بخواند به تعداد هر جن و شیطانى که تصدیق به محمّد یا تکذیب او کرده است، ثواب آزاد کردن برده اى داده مى شود).(1)

و در حدیث دیگر از امام صادق(علیه السلام) آمده است: «مَنْ أَکْثَرَ قِرائَةَ «قُلْ أُوحِىَ» لَمْ یُصِبْهُ فِى الْحَیاةِ الدُّنْیا شَىْءٌ مِنْ أَعْیُنِ الْجِنِّ وَ لا نَفَثِهِمْ وَ لا سِحْرِهِمْ، وَ لا کَیْدِهِمْ، وَ کانَ مَعَ مُحَمَّد(صلى الله علیه وآله) فَیَقُولُ یا رَبِّ لا أُرِیْدُ مِنْهُ بَدَلاً وَ لا أَبْغِى عَنْهُ حِوْلاً»؛
(هر کس سوره «جنّ» را بسیار بخواند هرگز در زندگى دنیا چشم زخم جنّ، جادو، سحر و مکر آنها به او نمى رسد، او با محمّد(صلى الله علیه وآله) همراه خواهد بود، و مى گوید: پروردگارا! من کسى را به جاى او نمى خواهم، و هرگز از او به دیگرى متمایل نمى شوم).(2)

البته، این تلاوت مقدمه اى است بر آگاهى از محتواى سوره، و سپس به کار بستن آن.

پی نوشت:
(1). «مجمع البیان»، جلد 10، صفحه 365.
(2). تفسیر «برهان»، جلد 4، صفحه 390.

منبع: تفسیر نمونه، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، دارالکتب الإسلامیه، چاپ بیست و هشتم، ج 25، ص 106.

پرسش‌های مرتبط:
راه جلوگیری از چشم زخم چیست؟
آیا مسئله چشم زخم حقیقت دارد؟ حکمت آن چیست؟
آیا چشم زخم کارساز است؟ چگونه می توان آثار آن را دفع نمود؟
آیا دعا نویسی برای رفع چشم زخم و وسوسه از نظر اسلام مشروعیت دارد؟
نشانه کسانی که چشم شور دارند چیست؟ نشانه کسی که چشم خورده چیست؟