يکشنبه، 19 اسفند 1397

شرط بندی

پرسش :

آیا هر بازی که در آن برد و باخت و شرط بندی انجام گیرد، حرام است؟

پاسخ :
همه مراجع: هر نوع بازی که به صورت برد و باخت و شرط بندی باشد، حرام است؛ مگر در مسابقه تیراندازی و اسب سواری.[۱]

پی نوشت:
[۱]ـ امام، الاستفتائات، ج ۲، (مکاسب محرمه)، س ۱۷؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۲۳؛ سیستانی، منهاج الصالحین، ج ۲، م ۲۲؛ وحید، منهاج الصالحین، ج ۳، م ۱۹؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۵۳؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۱، س ۱۰۳۹؛ مکارم، الاستفتائات، ج ۲، س ۷۲۷؛ تبریزی، الاستفتائات، س ۹۹۲؛ دفتر: بهجت و نوری.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:
فلسفه حرمت موسیقى لهوى و غنا چیست؟
آیا در اصطلاح فقهى، موسیقى مترادف با غنا است یا با یکدیگر تفاوت دارند؟
نظر شیعه و سنى درباره غنا چیست؟ آیا در میان فقیهان شیعى کسى هست که غنا را حلال بداند؟
گفته مى شود موسیقى انسان را غافل مى کند، بسیارى از امور روزمره نظیر انواع بازىها و فیلم‌ها نیز این چنین هستند؛ پس چرا اینها حرام نیست؟