يکشنبه، 19 اسفند 1397

بازی پاسور

پرسش :

بازی ورق و یا پاسور چه حکمی دارد؟

پاسخ :

آیات عظام امام، تبریزی، خامنه‌ای، صافی، نوری و وحید: بازی با آلات قمار ـ هر چند بدون برد و باخت ـ حرام است.[۱]
آیات عظام بهجت و مکارم: اگر به صورت برد و باخت باشد، حرام است و اگر بدون آن باشد، بنابر احتیاط واجب جایز نیست.[۲]
آیه الله فاضل: اگر در عرف از آلت قمار بودن خارج شده باشد و برد و باختی در کار نباشد اشکال ندارد.[۳]
آیه الله سیستانی: اگر به صورت برد و باخت باشد، حرام است و اگر بدون برد و باخت و شرط بندی باشد؛ چنانچه در عرف محل (شهر) از آلات قمار شناخته شود، بنابر احتیاط واجب بازی با آن جایز نیست.[۴]

پی نوشت ها:
[۱]ـ صافی، جامع الاحکام، ج ۱، س ۱۰۴۵؛ امام، الاستفتائات، ج ۲، (مکاسب محرمه)، س ۱۸؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۱۶؛ نوری، الاستفتائات، ج ۱ س ۵۵۹ و ۵۶۰؛ وحید، منهاج الصالحین، ج ۳، م ۱۹؛ تبریزی، الاستفتائات، س ۹۸۱٫
[۲]ـ مکارم، الاستفتائات، ج ۱، س ۵۴۱ و ۵۴۴؛ بهجت، توضیح المسائل، (متفرقه)، س ۹٫
[۳]ـ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۵۱٫
[۴]ـ سیستانی، سایت، س ۹٫

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

حکم بازی با تخت نرد را بیان کنید؟

با توجّه به رواج بیلیارد در سطح جامعه و تمایل بعضی مراکز آموزش عالی به استفاده از آن لطفاً نظر مراجع عظام تقلید را در این خصوص بیان کنید؟

بازی با آلات قمار به صورت تک نفره با رایانه چه حکمی دارد؟

در اکثر پارک‌ها و فروشگاه‌ها و مکان‌های عمومی، بازی‌هایی رایج است که فرد سکه پولی را در دستگاه قرار می‌دهد و ممکن است چیزی برنده شود یا نشود!! آیا بر این بازی‌ها قمار صدق می‌کند؟

آیا هر بازی که در آن برد و باخت و شرط بندی انجام گیرد، حرام است؟