يکشنبه، 19 اسفند 1397

حکم قمار

پرسش :

حکم بازی با آلات قمار چیست؟

پاسخ :

آیات عظام امام، تبریزی، خامنه‌ای، صافی، فاضل، مکارم و نوری: بازی با آلات قمار ـ هر چند بدون برد و باخت ـ حرام است.[۱]
آیات عظام بهجت، سیستانی، مکارم و وحید: بازی با آلات قمار اگر به صورت برد و باخت باشد، حرام است و بدون آن بنابر احتیاط واجب جایز نیست.[۲]

پی نوشت ها:
[۱]ـ امام، استفتائات، ج ۲، (مکاسب محرمه)، س ۱۸؛ خامنه‌ای، اجوبه استفتائات، س ۱۱۱۶؛ تبریزی،استفتائات، س ۹۸۱؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۲، س ۹۳۹؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۱، س ۱۰۴۱؛ نوری، استفتائات، ج ۱، س ۵۴۴٫
[۲]ـ بهجت، توضیح المسائل، متفرقه، س ۹؛ وحید، منهاج الصالحین، ج ۳، م ۱۹؛ سیستانی، منهاج الصالحین، ج ۲، م ۲۲؛ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۵۴۴٫

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

اگر بعضی از وسیله‌های بازی، در شهری از آلات قمار محسوب شوند؛ ولی در شهر دیگر این‌طور نباشد، آیا بازی با آن‌ها جایز است؟

بازی با شطرنج، بدون برد و باخت و به منظور تقویت فکر و حافظه، چه حکمی دارد؟

اگر برای مقلد ثابت شود که شطرنج در زمان حاضر آلت قمار بودن خود را از دست داده، بازی با آن بدون برد و باخت چه حکمی دارد؟

پولی که به قهرمان بازی شطرنج می‌دهند، چه حکمی دارد؟

بازی ورق و یا پاسور چه حکمی دارد؟

حکم بازی با تخت نرد را بیان کنید؟