يکشنبه، 19 اسفند 1397

خرید آلات قمار

پرسش :

آیا خرید و فروش آلات قمار جایز است؟

پاسخ :

همه مراجع: خرید و فروش آلات قمار حرام است.[۱]

پی نوشت ها:
[۱]ـ امام، تحریر الوسیله، ج ۱، م ۸؛ وحید، منهاج الصالحین، ج ۳، م ۸؛ تبریزی، منهاج الصالحین، ج ۲، (التجاره)، م ۸؛ سیستانی، منهاج الصالحین، ج ۲، م ۹؛ مکارم، الاستفتائات، ج ۲، س ۷۳۳؛ بهجت، وسیله النجاه، ج۱، م ۱۴۴۱؛ نوری، الاستفتائات، ج ۲، س ۵۵۹؛ صافی، هدایه العباد، ج ۱، م ۱۶۸۹؛ دفتر: خامنه‌ای و فاضل.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

آیا قمار و قمار بازی مضراتی هم دارد؟

حکم بازی با آلات قمار چیست؟

اگر بعضی از وسیله‌های بازی، در شهری از آلات قمار محسوب شوند؛ ولی در شهر دیگر این‌طور نباشد، آیا بازی با آن‌ها جایز است؟

بازی با شطرنج، بدون برد و باخت و به منظور تقویت فکر و حافظه، چه حکمی دارد؟

اگر برای مقلد ثابت شود که شطرنج در زمان حاضر آلت قمار بودن خود را از دست داده، بازی با آن بدون برد و باخت چه حکمی دارد؟

پولی که به قهرمان بازی شطرنج می‌دهند، چه حکمی دارد؟

بازی ورق و یا پاسور چه حکمی دارد؟