يکشنبه، 19 اسفند 1397

مسابقه اسب دوانی

پرسش :

حکم شرط‌بندی در مسابقات اسب دوانی، تیراندازی و شنا چیست؟

پاسخ :

همه مراجع: در مسابقات اسب‌دوانی و تیراندازی چنانچه این امر میان خود آنان انجام گیرد، اشکال ندارد؛ ولی شرط‌بندی در مسابقات شنا جایز نیست.[۱]
تبصره. مسابقه اسب‌دوانی و تیر اندازی، دارای شرایطی است که باید آن‌ها را رعایت کرد. در این صورت پاسخ یاد شده مورد پیدا می‌کند.

پی نوشت:
[۱]ـ امام، الاستفتائات، ج ۳، سؤالات متفرقه، س ۱۵۰؛ دفتر: همه مراجع.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

آیا تماشاچیان مسابقات اسب‌دوانی و تیراندازی، می‌توانند با یکدیگر در پیش‌بینی نفرات برتر شرط‌بندی نموده و دریافت پول کنند؟

اگر مالکان اسب یا سوارکاران در مسابقه کورس به تماشاچیان وکالت دهند تا میان خود نفرات برتر را پیش‌بینی و شرط‌بندی کنند؛ آیا شرعاً مبالغ یا اجناس رد و بدل شده، حلال خواهد بود؟

آیا مسابقه موتور سواری و مانند آن ـ که در این عصر جنبه نظامی دارد ـ آیا شرط برد و باخت در آن جایز است؟

آیا در بازی‌های ورزشی، تعیین جایزه از شخص یا گروه سوم (غیر از مسابقه دهندگان) اشکال دارد؟

بعضی از بنگاه‌های خصوصی، با توجّه به علاقه شدید جوانان به ورزش فوتبال اوراقی را در معرض فروش قرار داده و از خریداران می‌خواهند که نتیجه مسابقات بین تیم‌های ورزشی را پیشگویی کنند و به کسانی که صحیح‌ترین...

پولی که برای برگزاری مسابقات ورزشی، از بازی کنندگان دریافت می‌شود، چه حکمی دارد؟

حکم نگه‌داری آلات قمار را بیان کنید؟

آیا خرید و فروش آلات قمار جایز است؟