سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

اجازه همسر برای مسافرت

پرسش :

اگر زن بدون اجازه شوهرش به مسافرت برود، تکلیف نمازش چیست؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز تبریزی و مکارم): باید نمازش را در آنجا تمام بخواند.[۱]
آیت‌الله تبریزی: اگر نشوز صدق کند، باید نمازش را در آنجا تمام بخواند.[۲]
آیت‌الله مکارم: بنابر احتیاط واجب باید نمازش را در آنجا تمام بخواند.[۳]
تبصره. اگر سفر زن سفر واجب باشد مانند سفر حج واجب در این صورت اجازه شوهر برای مسافرت لازم نیست. بنابر این نماز آنجا شکسته خواهد بود.

پی نوشت ها:
[۱] – توضیح المسائل مراجع، احکام مسافر، شرط پنجم و دفتر : خامنه‌اى.
[۲] – توضیح المسائل مراجع، احکام مسافر، شرط پنجم.
[۳] – توضیح المسائل مراجع، احکام مسافر، شرط پنجم.

منبع: آداب و احکام زیارت، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، گروه اخلاق و عرفان دفتر نشر معارف، 1394.