سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

پرسش :

از نظر علمی هرگاه مردی فوت نماید تا مدّت محدودی می توان نطفه او را به رحم زنی منتقل کرد و وی را بارور نمود بفرمایید: الف) انتقال نطفه زوج پس از مرگ به رحم زوجه چه حکمی دارد؟ ب) احکام مربوط به ولد را از نظر طهارت و ارث و... بیان فرمایید؟

پاسخ :
ج الف) تا قبل از تمام شدن عدّه زن اشکال ندارد البته به شرط آنکه موحب لمس و نظر حرام نباشد.
ج ب) از تمامی جهات فرزند متعلق به این مرحوم و این زن می باشد و فقط از پدر ارث نمی برد.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.