پنجشنبه، 23 اسفند 1397

پرسش :

1. آیا بیمارستان بدون اجازه یا وصیت میت، می تواند از اعضای بدن وی جهت حفظ جان انسان های مؤمن استفاده کند؟ 2. در صورت فقدان وارث چه حکمی دارد؟ 3. در صورت وجود وارث و عدم اطلاع آنها چه حکمی خواهد داشت؟

پاسخ :
ج 1: جایز نیست مگر آن که زنده ماندن این بیمار مخصوص به عضو این میت بستگی داشته باشد.
ج 2: استفاده از اعضای بدن مسلمان مطلقاً جایز نیست مگر در صورت توقف حیات این بیمار.
ج 3:  استفاده از اعضای بدن مسلمان مطلقاً جایز نیست خواه وارث راضی باشند یا خیر البته اگر حیات بیمار متوقف بر آن نباشد و راه دیگری هم متصور باشد.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.