پنجشنبه، 23 اسفند 1397

تیمم و مسجد

پرسش :

آیا کسى که وظیفه اش به جاى غسل تیمم بوده، مى تواند دست به قرآن بزند و یا به مسجد برود؟

پاسخ :
آیات عظام امام و نورى: اگر به جهت ضرر داشتن آب و مانند آن، تیمم کرده ـ در صورتى که تیمم و عذرش باقى است ـ مى تواند کارهاى یاد شده را انجام دهد. اما اگر به جهت تنگى وقت، به جاى غسل تیمم کرده است، بنابر احتیاط واجب نمى تواند.[۱]

آیات عظام بهجت، تبریزى، سیستانى، خامنه اى، صافى، فاضل و وحید: اگر به جهت ضرر داشتن آب و مانند آن، تیمم کرده ـ در صورتى که تیمم و عذرش باقى است ـ مى تواند کارهاى یاد شده را انجام دهد. اما اگر به جهت تنگى وقت، به جاى غسل تیمم کرده است، نمى تواند.[۲]

آیه اللّه  مکارم: اگر تیمم و عذرش باقى است، مى تواند کارهاى یاد شده را انجام دهد.[۳]

پی نوشت ها:
[۱] – امام، توضیح المسائل مراجع، م ۷۲۶ و نورى، توضیح المسائل، م ۷۲۷
[۲] – توضیح المسائل مراجع، م ۷۲۶؛ وحید، توضیح المسائل، م ۷۳۳ و خامنه اى، اجوبه، س ۲۰۲
[۳] – مکارم، توضیح المسائل مراجع، م ۷۲۶

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.