پنجشنبه، 23 اسفند 1397

ضرر غسل

پرسش :

کسى که مى داند آب برایش ضرر دارد، چنانچه وضو یا غسل انجام دهد، آیا وضو و غسلش صحیح است؟

پاسخ :
آیات عظام امام و نورى: بنابر احتیاط واجب در این فرض، وضو و غسلش باطل است.[۱]

آیات عظام بهجت، تبریزى، سیستانى، صافى، مکارم و وحید: وضو و غسلش در این فرض باطل است.[۲]

آیه اللّه  فاضل: آرى، وضو و غسلش صحیح است؛ مگر آنکه باعث مشقّت و حرج براى او شود. در این صورت باطل خواهد شد.[۳]

پی نوشت ها:
[۱] – امام، تعلیقات على العروه، احکام التیمم، م ۱۸
[۲] – وحید، منهاج الصالحین، ج ۲، م ۳۵۴ ؛ تبریزى، منهاج الصالحین، ج ۱، م ۳۵۴؛ بهجت، وسیله النجاه، ج ۱، م ۴۸۱؛ صافى، هدایه العباد، ج ۱، م ۴۸۹؛ تعلیقات على العروه، احکام التیمم، م ۱۸
[۳] – فاضل، تعلیقات على العروه، التیمم، م ۱۸

​​​​​​​منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.