پنجشنبه، 23 اسفند 1397

تیمم بر گچ دیوار

پرسش :

آیا تیمم بر گچ پخته (مثل گچ روى دیوار) صحیح است؟

پاسخ :
آیات عظام امام، تبریزى، صافى، فاضل و مکارم: بنابر احتیاط واجب، با وجود خاک، تیمم بر گچ دیوار صحیح نیست.[۱]

آیات عظام بهجت و نورى: با وجود خاک، تیمم بر گچ دیوار صحیح نیست.[۲]

آیات عظام خامنه اى، سیستانى و وحید: تیمم بر گچ دیوار صحیح است؛  ولى احتیاط مستحب آن است که با وجود خاک (و مانند آن) بر آن تیمم نکند.[۳]

پی نوشت ها:
[۱] – توضیح المسائل مراجع، م ۶۸۵
[۲] – بهجت، وسیله النجاه، ج ۱، م ۴۸۵ و نورى، توضیح المسائل، م ۶۸۵
[۳] – سیستانى، توضیح المسائل مراجع، م ۶۸۵ و وحید، توضیح المسائل، م ۶۹۲ و خامنه اى، اجوبه، س ۲۱۰

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.