پنجشنبه، 23 اسفند 1397

روش تیمم

پرسش :

آیا زدن دست بر روى زمین در تیمّم لازم است یا صرف تماس و گذاشتن کفایت مى کند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، سیستانى و نورى: زدن دست به محل تیمم لازم نیست و صرف گذاشتن و تماس کافى است؛ هر چند زدن بهتر (احتیاط مستحب) است.[۱]

آیات عظام بهجت، تبریزى، صافى، مکارم و وحید: بنابر احتیاط (واجب) زدن دست به محل تیمم لازم است و صرف گذاشتن و تماس با آن کافى نیست.[۲]

آیه اللّه  فاضل: آرى، زدن دست به محل تیمم لازم است و صرف گذاشتن و تماس با آن کافى نیست.[۳]

پی نوشت ها:
[۱] – امام و نورى، تعلیقات على العروه، کیفیه التیمم ؛ سیستانى، منهاج الصالحین، ج ۱، التیمم، الفصل الثالث.
[۲] – تبریزى، استفتائات، س ۲۸۴ ؛ وحید، منهاج الصالحین، ج ۲، التیمم، الفصل الثالث ؛ بهجت، توضیح المسائل مراجع، م، ۷۰۰ ؛ مکارم، تعلیقات على العروه، کیفیه التیمم، صافى، هدایه العباد، ج ۱، م ۵۰۴
[۳] – فاضل، تعلیقات على العروه، کیفیه التیمم.

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.