پنجشنبه، 23 اسفند 1397

حکم نوشتن اسم عبداللّه بدون وضو

پرسش :

افرادى که اسمشان «عبداللّه » و «حبیب اللّه » و… است، اگر بدون وضو آن را بنویسند و مس کنند، چه حکمى دارد؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، صافى و نورى: مس اسم «اللّه » بدون وضو جایز نیست؛ هر چند جزئى از اسم مرکب باشد.[۱]
آیات عظام تبریزى، سیستانى و فاضل: اشکال ندارد؛ (هر چند بهتر است مس نکنند).[۲]
آیات عظام مکارم و وحید: بنابر احتیاط واجب، مس اسم «اللّه» بدون وضو جایز نیست؛ هر چند جزئى از اسم مرکب باشد.[۳]

 پی نوشت ها:
[۱] – امام، استفتائات، ج ۱، وضو، س ۸۲؛ نورى، استفتائات، ج ۱، س ۵۳؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س ۱۵۲؛ صافى، جامع الاحکام، ج ۱، س ۵۴ و دفتر: بهجت.
[۲] – فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۸۴؛ تبریزى، صراط النجاه، ج ۵، س ۹۹۰ و دفتر: سیستانى.
[۳] – دفتر: مکارم و وحید.

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.