جمعه، 24 اسفند 1397

غسل برای تشریح مرده

پرسش :

حکم دست زدن دانشجویان پرستارى به استخوان هاى (بدون گوشت) میت چیست؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى و نورى: اگر میت را غسل نداده اند، باید براى مس استخوان او، غسل کرد.[۱]
آیات عظام بهجت، صافى و فاضل: اگر میت را غسل نداده اند، بنابر احتیاط واجب باید براى مس استخوان او، غسل کرد.[۲]
آیات عظام تبریزى، سیستانى، مکارم و وحید: اگر استخوانى باشد که گوشت ندارد، براى مس آن، غسل واجب نیست.[۳]

 پی نوشت ها:
[۱] – توضیح المسائل مراجع، م ۵۲۹؛ نورى، توضیح المسائل، م ۵۳۰؛ خامنه اى، اجوبه، س ۲۲۹ و ۲۵۲
[۲] – توضیح المسائل مراجع، م ۵۲۹
[۳] – توضیح المسائل مراجع، م ۵۲۹ و وحید، توضیح المسائل، م ۵۳۵

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.