جمعه، 24 اسفند 1397

حکم بلند گذاشتن ناخن در وضو

پرسش :

بلند گذاشتن ناخن در وضو چه حکمى دارد؟

پاسخ :
همه مراجع: اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقدارى که از معمول بلندتر است، برطرف و شسته شود.[۱]
تبصره. چرک زیرآن مقدارى از ناخن که بلندتر از معمول بلندتر است، جزء ظاهر محسوب مى شود؛ از این رو باید برطرف شود.

 پی نوشت:
[۱] – توضیح المسائل مراجع، م ۲۹۱؛ وحید، توضیح المسائل، م ۲۹۷؛ نورى، توضیح المسائل م، ۲۹۲ و دفتر: خامنه اى.

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.