جمعه، 24 اسفند 1397

ملاک شستن در وضو

پرسش :

آیا در وضو، ملاک شستن، تنها آب ریختن است، یا باید علاوه بر آن، بر روى اعضاى وضو نیز دست کشید؟

پاسخ :
همه مراجع: ملاک شستن در وضو، رساندن آب به جاهایى است که باید شسته شود و دست کشیدن لازم نیست.[۱]

تبصره. دست کشیدن ـ که در میان مردم رایج است ـ براى کسب اطمینان است که آب به جاهایى که باید شسته شود، رسیده و تمام عضو را فرا گرفته است و چنانچه براى کسى از راه دیگرى ـ مانند گرفتن دست زیر شیرآب ـ اطمینان حاصل شود، کافى است.

 پی نوشت:
[۱] – العروه الوثقى، ج ۱، افعال الوضو، الاول.

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.