جمعه، 24 اسفند 1397

برادران دو قلو در یک مدرسه

پرسش :

من دو پسر شش ساله دارم که امسال می‌خواهند پیش دبستانی بروند. آن‌ها دوقلو هستند؛ ولی از لحاظ استعداد و هوش در درس با هم خیلی فرق دارند. سؤال من این است که وقتی آن‌ها وارد مدرسه شدند؛ چه کار کنم که این تبعیض را نفهمند؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون (کارشناس و مشاور تربیت کودک و نوجوان):

نکات قابل توجّه:

الف. عدم حضور فرزندان دو قلو در یک کلاس
اوّل آن‌که مادر سعی کند این دو برادر در یک کلاس نباشند؛ زیرا اگر این دو در یک کلاس باشند، ممکن است مورد قیاس قرار بگیرند و برادر ضعیف تر بیشتر دچار آسیب شود.

ب. دیدن نقاط مثبت
پدر و مادر باید نقاط مثبت فرزند ضعیف‌تر را در زمینه‌های مختلف بزرگ جلوه دهند و از بیان نقاط منفی و سرزنش بپرهیزند.

ج. تلاش برای هم سطح کردن استعدادها
مادر باید نسبت به فرزندی که استعداد پایین‌تری دارد، وقت بیشتری بگذارد و سعی کند او را از لحاظ یادگیری هم سطح برادرش کند.

پرسش های مرتبط:

با بچههایی که می‌خواهند در بیرون از خانه بازی کنند، چگونه برخورد کنیم؟ آیا به آن‌ها اجازه‌ی چنین کاری را بدهیم؟

چگونه فرزندان خود را آماده‌ی مسیر تعلیم و تربیت کنیم؟

لطفاً نکات و جنبه‌های تربیتی را که در مراسم عزاداری امام حسین علیه السّلام وجود دارد، بیان بفرمایید.

من و همسرم در اعتقاداتمان اختلاف داریم و دارای یک فرزند هستیم. آیا صلاح است که دوباره بچّه‌دار شویم؟​​​​​​​