جمعه، 24 اسفند 1397

هم بازی مناسب

پرسش :

پسر ۵ ساله ای دارم که دوست دارد مدام به کوچه برود و بازی کند. لطفاً مرا راهنمایی کنید.

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون (کارشناس و مشاور تربیت کودک و نوجوان):

پدر و مادر باید در این زمینه به چند نکته توجّه داشته باشند:

الف. پیدا کردن هم‌بازی
اوّلین نکته این است که والدین یک هم‌بازی مناسب را در کنار کودکشان قرار دهند و اگر از رفتن فرزندشان به بیرون از منزل نگران هستند، هم بازی را به خانه بیاورند.
کوچه خاصیت خاصّی ندارد و یکی از دلایل علاقه‌مندی بچّه‌ها به بیرون از خانه به خاطر هم‌بازی‌ها یا محیط بازی مناسب است. اگر پدر و مادر همین امکانات را در خانه برای بچّه‌ها فراهم کند، آن‌ها به خانه علاقه مند می‌شوند.

ب. شرکت در پیش دبستانی مناسب
پدر و مادر باید در این سن برای فرزند خود به فکر پیش دبستانی مناسب باشند. یکی از ویژگی های پیش دبستانی خوب این است که بچّه ها بتوانند در آن محیط به صورت متناوب بازی کنند.

ج. تنبیه بدنی ممنوع!
 پدر و مادر ها باید در محیط خانه رفتارهای نامناسب خود را کنترل کنند؛ چراکه این رفتارها باعث می‌شود فرزند از محیط خانه گریزان باشد و دوست داشته باشد بیشتر وقت خود را در بیرون از خانه سپری کند.

د. استفاده از شیوه حواس پرتی
یکی از شیوه‌های مناسب برای برخورد با بچّه‌ها، شیوه‌ی حواس‌پرتی است. مثلاً وقتی فرزند می‌خواهد به بیرون از خانه برود، مادر در مورد محیط بازی یا دوستانش از او سؤال کند و به این شکل حواس او را پرت کند.

پرسش های مرتبط:

​​​​​​​چرا فرزندان پسر از مادر الگو نگرفته و از پدر الگو می‌گیرند؟ آیا واقعاً این قانون بوده و یک مسئله وراثتی است؟

برای لکنت زبان پسر ۴ ساله‌ام باید چه کار کنیم؟

آیا تربیت بچّه‌های دو قلو نسبت به بچّه‌های یک قلو سخت تر است؟

دختر شش ساله ای دارم که بعضاً نسبت به دستورات والدین نافرمان می‌شود. لطفاً راهنمایی بفرمایید.