چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398

نگاه خواستگارى

پرسش :

در چه صورت مى توانم به چهره، گردن و موهاى دخترى که قصد ازدواج با او را دارم، نگاه کنم؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز آیت‌الله صافى): نگاه به دختر مورد نظر با شرایط ذیل جایز است:

1. به قصد لذت و ریبه نباشد (هر چند بداند با نگاه، لذت قهرى پیدا مى شود).

2. براى آگاهى از وضع جسمانى دختر باشد (پس اگر از حال او آگاه است، نگاه او جایز نیست).

3. مانعى از ازدواج در میان نباشد (براى مثال دختر شوهر نداشته باشد).

4. احتمال بدهد دختر او را رد نمى کند.

آیت‌الله  صافى: با رعایت شرایط یاد شده، بنابر احتیاط واجب تنها به صورت و دست ها تا مچ اکتفا کند.

پرسش های مرتبط:

آیا دختر و پسر می توانند در حد صحبت کردن با هم محرم بشوند ؟

صیغه ی محرمیت قبل از عقد رسمی چگونه است ؟

ما در سر کلاس معلم مرد داریم .آیا اگر ناخودآگاه موهای مان بیرون بیاید اشکال دارد ؟