چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398

تماشای فیلم مبتذل با اصرار شوهر

پرسش :

اگر شوهر اصرار زیاد کند بر اینکه با او فیلم مبتذل نگاه کنم، تکلیف چیست؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز آیات عظام تبریزى و سیستانى): اطاعت از شوهر در این زمینه واجب نیست و نگاه به این نوع فیلم ها ـ که به طور معمول با نگاه شهوت برانگیز همراه است ـ جایز نیست.

آیت‌اللّه تبریزى: اطاعت از شوهر در این زمینه واجب نیست و نگاه به فیلم هایى که باعث تحریک شهوت بر حرام یا ترویج فساد در جامعه مى شود، جایز نیست.

آیت‌اللّه سیستانى: اطاعت از شوهر در این زمینه واجب نیست و نگاه به این نوع فیلم ها اگر با قصد لذت باشد، حرام است و چنانچه بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام نیز باشد، بنابر احتیاط واجب جایز نیست.

تبصره: اطاعت از شوهر، جایگاه خاصى دارد و مورد یاد شده از این قبیل نیست.

پرسش های مرتبط:

فلسفه اینکه در قرآن در مورد نافرمانى زن از شوهر به مرد اجازه داده است که زن را بزند چیست؟

چرا زن براى بیرون رفتن از خانه باید از شوهرش اجازه بگیرد؟

وظایف اخلاقى زن در برابر شوهر چیست؟