چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398

نذر مالى زن بدون اذن شوهر

پرسش :

آیا زن مى تواند بدون اذن شوهر از مال خودش نذر کند؟

پاسخ :
آیات عظام امام و خامنه اى: خیر، نذر زن در اموال خودش نیز بدون اذن شوهر صحیح نیست.

آیت‌اللّه بهجت: نذر زن بدون اذن شوهر، بنابر احتیاط واجب صحیح نیست (حتى در اموال خودش).

آیات عظام تبریزى و مکارم: اگر نذر زن مزاحم حقوق شوهر باشد، بدون اذن او [در هر حال] صحیح نیست و اگر مزاحم نباشد، احتیاط مستحب آن است که با اجازه او باشد (حتى در اموال خودش).

آیات عظام سیستانى، صافى و وحید: اگر نذر زن مزاحم حقوق شوهر باشد، بدون اذن او [در هر حال] صحیح نیست و بنابر احتیاط واجب در اموال خودش نیز ـ غیر از حج، زکات، صله رحم و احسان به پدر و مادر ـ با اذن شوهر نذر کند.

آیت‌اللّه فاضل: اگر نذر زن، مزاحم حقوق شوهر باشد، بدون اذن او [در هر حال]  صحیح نیست و اگر مزاحم نباشد، احتیاط واجب آن است که با اذن او باشد؛ به خصوص در نذر اموال (هر چند متعلّق به اموال خودش باشد).

آیت‌اللّه نورى: آرى، نذر زن از مال خودش بدون اذن شوهر صحیح است.

پرسش های مرتبط:​

در هنگام نزدیکى زن و مرد، چه موقع غسل واجب مى شود؟

آیا در دوران آبستنى و باردارى، نزدیکى با زن جایز است؟

اگر زن و شوهر در ماه رمضان روزه دار باشند، نزدیکى آنها چه حکمى دارد؟