چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398

سقط جنین با رضایت کامل پدر و مادر

پرسش :

اگر سقط جنین با رضایت کامل پدر و مادر توسط پزشک انجام گیرد، دیه آن به عهده کیست؟

پاسخ :
همه مراجع: دیه سقط جنین بر عهده قاتل مباشر است و چون این عمل به وسیله پزشک انجام شده، بر پدر و مادر تکلیفى نیست؛ بلکه او ضامن است و این دیه به پدر و مادر پرداخت مى شود. البته مى توانند از حق خود بگذرند و از او چیزى دریافت نکنند. در هر حال باید از کار خود توبه کنند.

پرسش های مرتبط:

با این‌که پیامبر (ص) نزدیکی از پشت را نهی نموده‌اند، چگونه فقها به جواز آن حکم می‌دهند؟

آیا از نظر شرعی غیر از ایام قاعدگی ممنوعیتی برای نزدیکی با همسر وجود دارد؟

نزدیکی با همسر از طریق مقعد در صورت رضایت او چه حکمی دارد؟