چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398

غسل زیارت

پرسش :

آیا با غسل زیارت میتوان نماز خواند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه‌ای، صافی و فاضل: خیر، تنها با غسل جنابت میتوان نماز خواند؛ ولی با غسلهای دیگر مانند غسل زیارت باید وضو هم گرفت.

آیتالله مکارم: با همه غسلهای واجب و مستحب معتبر [1] میتوان نماز خواند و گرفتن وضو واجب نیست. اما احتیاط مستحب آن است که در غیر غسل جنابت، (مانند غسل زیارت) وضو هم بگیرد.

آیات عظام تبریزی، سیستانی، نوری و وحید: با همه غسلهای واجب و مستحب معتبر - غیر از غسل استحاضه متوسطه - میتوان نماز خواند؛ اگر چه احتیاط مستحب آن است که در غیر غسل جنابت، (مانند غسل زیارت) وضو هم بگیرد.

پی نوشت:
1. غسلهای مستحب معتبر مانند: غسل جمعه، شبهای قدر، عید فطر و قربان، احرام، دخول حرم و مکه دخول مدینه و مسجدالنبی (صلّی الله علیه و آله)، زیارت سیدالشهدا (علیه‌السلام).

پرسش های مرتبط:

می‌خواستم درباره پیشینه زیارت و تاریخچه آن اطلاعاتی به دست آورم؟

زیارت از دیدگاه قرآن و سنت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دارای چه جایگاهی می باشد؟

چگونه زیارت کنیم که بیشترین تأثیر معنوی را داشته باشد و دعا و زیارت ما نزد خداوند قبول باشد؟