چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398

حکم بیرون بردن مُهر حرم

پرسش :

اگر مهر حرمی را اشتباه با خود بیاوریم، آیا میتوان آن را به حرم دیگر برد و در آنجا از آن استفاده کرد؟

پاسخ :
همه مراجع: اگر میداند برای خصوص آن حرم وقف شده باشد باید به آنجا برگرداند و در صورت شک نیز حکم همین است، اما اگر وقف آن حرم نباشد بلکه برای نماز خواندن وقف شده مشکلی ندارد.

تبصره: برای برگرداندن لازم نیست خود شخص آن را برگرداند بلکه میتواند آن را بهوسیله مسافر یا پست برگرداند.

پرسش های مرتبط:

اگر خواسته باشیم به نیابت از دیگران زیارت و نماز زیارت بخوانیم چگونه باید نیت کنیم؟

آیا می‌شود در ماه رمضان، برای فرار از روزه مسافرت کرد؟

چگونه زیارت کنیم که بیشترین تأثیر معنوی را داشته باشد و دعا و زیارت ما نزد خداوند قبول باشد؟