دوشنبه، 24 تير 1398

راه‌‌های نگهداری مال مجهول المالک

پرسش :

همان‌گونه که مستحضرید اموال مجهول المالک (مال غیر منقول) که به قرار اصداری دایره سرپرستی دادسرا تحت سرپرستی امین یا نهادهای خاص قرار می‌گیرد، به حکم قانون امور حسبی غیرقابل فروش می‌باشد. آیا در صورتی که در معرض تضییع باشد، می‌توان بیع نمود و حاصل فروش را پس از کسر مخارج و هزینه‌‌ها در حساب دایره سرپرستی دادسرا قرار داد تا پس از حضور مالک به ایشان پرداخت نمود؟

پاسخ :
اگر راه حفظ مال مجهول المالک تا پیدا شدن صاحب واقعی آن موقوف بر تبدیل آن مال باشد، با اجازه حاکم شرع اشکال ندارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.