دوشنبه، 24 تير 1398

شرایط پذیرش اقرار به بنوّت

پرسش :

درباره اقرار به بنوّت ولد بفرمایید در کدام‌یک از حالت‌های زیر اقرار قبول و نسب ثابت می‌شود؟ الف. اقرار به ولادت مساوی در سنّ با مقرّ؛ ب. اقرار به ولادت کسی که بین مقرّ و مادرِ ولدِ اقراری، مسافتی باشد که طی آن برای وصول به مادر طفل یا لحاظ سنّ طفل و مقرّ مناسبتی نداشته باشد؛ ج. معلوم بودن انتساب ولد به غیر مقرّ.

پاسخ :
الف و ب. اگر به گونه‏‌ای است که به حسب عادت تولّد مقرله از مقر ممکن نباشد، اقرار نافذ نیست و نسب ثابت نمی‌‏شود.
ج. در این فرض اقرار نافذ نیست. 1382/7/19

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.