سه‌شنبه، 25 تير 1398

احلاف منکر توسط قاضی

پرسش :

اگر مدعی اقامه بینه نکند و تقاضای قسم هم نکند و دعوی هم طوری باشد که با عدم‏ اقامه بینه و عدم تقاضای قسم مدعی موقوف بشود، مثل موردی که مدعی ادای دین باشد که با عدم اقامه بینه و عدم تقاضای حلف منکر ادای دین، خواهان طلبش هست. در این موارد دعوا چگونه باید فیصله پیدا کند؟ آیا حاکم می‌‌تواند مدعی را الزام به مطالبه یمین کند یا خودش منکر را قسم دهد، یا راه دیگری هست؟ بیان فرمایید.

پاسخ :
حاکم می‌‌تواند در مورد مزبور خودش منکر را قسم دهد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.